Dusink Blues @ Zuiderhof, Zuidwolde Maart 2018

“Dusink Blues was echt top. We hebben veel bandjes gehad hier, maar bij hun ging echt het dak eraf. Niets ten nadele van de rest hoor.”

Dusink Blues @ Kingbee Bluesfestival December 2018

Na het prachtige instrumentale “For Ever Blue” project heeft Kees Dusink een hele nieuwe band om zich heen verzameld: Marc Bocken, zang, Stephan Bijl, gitaar, Marco Overkamp, drums en Donald van der Goes op bas. Kees speelt heerlijk open gitaar. Hij is niet de man van honderd noten in een seconde, maar de juiste noten op de perfecte plaats. Vooral in het nummer van John Mayall “Broken Wings” gaat hij er helemaal in op en krijgt hij voor de eerste keer de volle zaal doodstil. Daarna volgt: “I Need Money”. Bij de aankondiging moeten de dames vooraan lachen en krijgt Kees als antwoord “Wie Niet?” Zijn uur gaat zo snel voorbij dat helaas de toegift Little By Little erbij inschiet. De Dusink Bluesband laat nog eens duidelijk horen, dat zij ook in de finale van de DBF Challenge hadden moeten staan.

Dusink Blues @ Bluezy, Hugo Boudesteijn Juni 2017

Gisteren live kennismaking met Dusink Blues bij ‘Bluezy’. Gaat helemaal goed komen met deze nieuwe band. Kees kenden we natuurlijk al, maar hij weet zich nu omringd met een gedegen ritme sectie: Donald van der Goes (bas) en Marco Overkamp (drums); Stephan Bijl (de benjamin op 2e gitaar) die in de toegift nog even lekker duelleerde met Kees; En ‘last but not least’: Marc Bocken die vocaal wel zo’n beetje alle bluesstijlen onder de knie (lees= strot) heeft.

Dusink Blues @ Haarlemse Blues Club, Ron van Varik April 2017

Nederland is weer een kwalitatief goede bluesband rijker. Afgelopen vrijdag trapte Dusink Blues af met het eerste officiële optreden in de Haarlemse Bluesclub met een show die voor een staande ovatie zorgde.

Het is altijd wat vreemd in Circus Hakim in Haarlem. Een klein theatertje waar sinds kort de Haarlemse Bluesclub gevestigd is. De zaal is seated en dat betekent dat het publiek zittend in rijen het concert volgt. Artiesten op het podium worden gevangen in volgspots en kijken daardoor een donker gat in waar af en toe wat rijen oplichten. De sfeer en akoestiek is er geweldig.

Dusink Blues zou wel eens een grote belofte kunnen worden in het Nederlandse bluescircuit. Vier door de wol geverfde muzikanten en een imposante zanger laten vanaf de eerste noten zien en vooral horen waar het in de blues om draait met een setlist die gevarieerd en goed gekozen is.

Alles draait om de naamgever en gitarist van de band, Kees Dusink. Met zijn veelal op maat gemaakte gitaren en zijn unieke geluid weet hij gelijk op virtuoze wijze de toon te zetten. Marc Bocken is de grote, vocale verassing van de band. Knap dat hij met zijn stemgeluid de emotie weet te vertolken waar het in de blues om draait.

De ritmesectie bestaande uit drie personen zorgt voor een geoliede motor die de band een drive geeft. Marco Overkamp, de drummer is strak en laat vanuit het donker horen waartoe hij in staat is zonder op de voorgrond te treden, volledig in dienst van de band. Donald van der Goes doet het baswerk en geeft alle ruimte aan de band. Stephan Bijl speelt rythmn gitaar en is duidelijk de tweede gitarist van de band. Bij de stukjes solo die hij laat horen valt op hoe goed hij eigenlijk speelt en mist daarmee de ruimte op het podium die hij eigenlijk verdient.

Dusink Blues is een band met potentie die het niet alleen goed zal doen in clubs maar zeker ook op de grote podia. Daar gaan we meer van horen!